Katten Zaken
Voor een professionele en liefdevolle verzorging van uw kat 

 Angstvrije trimsalon

Sinds 2021 is Katten Zaken als één van de eerste kattentrimsalons in Nederland gecertificeerd Fear Free professional. Fear Free is een programma dat in 2016 is gestart in de Verenigde Staten. Het doel hiervan is om dieren én hun eigenaren bij het bezoek aan de trimsalon of dierenkliniek minder spanning, stress en/of angst te laten ervaren. Hierdoor wordt de behandeling prettiger en makkelijker. Het Fear Free programma omvat hanterings- en verzorgingstechnieken die een ontspannende en veilige ervaring voor uw kat kunnen bieden. Door jaarlijkse bijscholing houden wij onze kennis up-to-date.

Het welzijn van uw kat staat bij ons voorop.  Als u een heel angstig dier heeft, waarbij onze technieken en hulpmiddelen weinig tot geen effect sorteren, zullen wij in overleg met u een aangepast plan maken. Dit kan zijn door uw dier medicatie te geven wat uw dier tijdens het transport en de behandeling wat minder angstig maakt of door uw dier met een licht roesje (narcose) te behandelen. Dit laatste gebeurt dan bij en onder toezicht van een dierenarts.

Vindt u een bezoek met uw kat spannend geef dit dan aan als u een afspraak bij ons maakt. Wilt u graag vooraf kennis maken of eerst de salon bezichtigen voor u met uw kat komt, dan is dat ook op afspraak mogelijk.