Katten Zaken
Voor een professionele en liefdevolle verzorging van uw kat 

Kattentrimsalon

De meeste katten kunnen hun vacht zelf prima onderhouden. Toch zijn er factoren waardoor de kat het (tijdelijk) niet alleen kan en onze hulp nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, ouderdom, lichamelijke problemen gerelateerd aan het ras, zeer overvloedige vacht door kruisingen of overgewicht. Ook weersinvloeden kunnen er voor zorgen dat een vacht klit en binnen no-time in een dikke viltlaag verandert. Dat laatste is overigens zeer pijnlijk voor de kat, en spoedige hulp is dan geboden. Wegscheren is dan nog de enige mogelijkheid.

Wij werken op een kat-, huid- en vachtvriendelijke wijze, ook wel "niet-invasief trimmen" genoemd. De kat wordt vriendelijk en respectvol bejegend en gehanteerd. Als Fear Free certified professional stellen wij alles in het werk om angst en stress zo veel mogelijk te vermijden. Daarnaast werken wij met respect voor huid en vacht en vanuit inzicht in de anatomie van de huid. Dat houdt in dat wij zoveel mogelijk vachtsparend werken.

Voorheen was het gebruikelijk om de kattenvacht te plukken, ontwollen of in zijn geheel te scheren, maar dit alles zorgt juist voor een slechtere kwaliteit van de vacht en ontregelt de vachtgroeicyclus. Bovendien heeft de kat zijn vacht nodig. De vacht zorgt onder andere voor bescherming van invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, kou, warmte en scherpe takken.

Waaruit bestaat een vachtbehandeling bij de kat?

Tijdens een trimbehandeling inspecteren we de vacht op klitten en vilt. De klitten en vilt worden uitgeplozen of weggeschoren en de vacht wordt doorgekamd met een grove kam. Daarnaast gaat u altijd de deur uit met de nodige tips, tricks, do's en don'ts over vachtverzorging.

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier weer met een mooie en klitvrije vacht naar huis gaat en het bezoek aan de trimsalon niet als negatief ervaart, nemen wij de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Wij werken in alle rust en uitsluitend op afspraak.
  • Er komen geen andere dieren in de salon.
  • De eigenaar is aanwezig tijdens de trimbehandeling.
  • Tijdens de trimbehandeling ligt de kat op een eigen vertrouwd kleedje of kussentje. Het is belangrijk dat u dit van thuis meebrengt. De eigen geur stelt de kat op zijn gemak. Was het kleedje dus niet omdat het vuil is of onder de haren zit.

Wij trimmen eventueel ook aan huis. Het voordeel van trimmen aan huis is dat de kat niet in de reismand vervoerd hoeft te worden. Dat is voor een kat stress verhogend. Nadeel aan trimmen thuis is dat de kat in zijn eigen vertrouwde omgeving is. Hij is vaak wat zekerder in zijn handelen, waardoor hij de trimbehandeling minder gelaten zal ondergaan dan in een voor hem vreemde omgeving.